The Adventures of Tintin The Game

Obično igre rađene prema filmovima ne ispadnu nikako. Skoro isto ni filmovi prema igrama. Ali... uvek ima ali. The Adventures of Tintin: The Game je igra rađena prema filmu Tintinove Avanture i za razliku od nekih drugih igara koje su pratile filmove ova i nije ispala loše. Čak šta-više, ako ovu igru prihvatimo kao čistu platformu ona je sasvim, sasvim ok. Da napomenem da je filmu kumovao (režirao) Stiven Spilberg.

U pitanju je stripski junak iz tridesetih godina prošlog...

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Pregledano 1213 put/a  comments      Komentara 2  comments 

James Camerons Avatar The Game

Još jedna igra rađena po filmu. Ali kojem filmu... Avatar Džejmsa Kamerona je vizuelna raskoš bez premca ako se gleda u 3D varijanti, 3D bioskopu sa 3D naočarima. Igra Avatar je u startu razvijana kao 3D igra koja usput ima i 2D varijantu. Kada pričamo o 2D, 3D da razjasnimo da su sve igre prividno 3D, tj. imaju prividan osećaj dubine koji se stvara tako što su udaljeni predmeti manji. Za pravi 3D se mora koristiti odgovarajući monitor, 3D naočare (po mogućstvu nVidia 3D vision)...

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn

Pressure

Danas retko koja igra koja pravi omaž klasicima sa automata i starih konzolnih sistema ispadne dobro. Sada su u modi neke druge igra, drugi načini izvođenja. Sve se svodi na hiperprodukciju, na vizuelne efekte. Priča se u dobroj meri svodi na kliše, ali dok na ekranu sve blješti, sve to prolazi. Timovi koji se pak odluče za igru koja će imati "ptičiji" pogled i koja će u izvesnoj meri imati "skrolujuće" izvođenje su uglavnom osuđeni na neuspeh. Uglavnom, ne i uvek.

TopWare...

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Pregledano 805 put/a  comments      Nema Komentara  comments