Rise of the Triad

Rise of the Triad

Pred nama je "obrada" originalne Rise of the Triad igre koju je 3D Realms izbacio još 1995. godine. U osnovi, igra je zamišljena kao HD verzija koje su očito popularne ovih dana. U pitanju je FPS u kojem možemo voditi nekog od pet likova, od kojih su dve žen((s)k)e.

U startu biramo lika kojeg ćemo voditi i posle dužeg introa ulećemo u fajt. Igra je zamišljena kao potpuna revizija stare igre a to znači da je mehanika, gejmplej i sve ostalo u potpunosti onako kako je bilo pre skoro dvadeset godina. Ono što bi trebalo da bude plus u igri se pokazalo kao minus. Pre toliko godina je bilo ok da se lik kreće  toliko brzo i da neprijatelji jednostavno idu ka vama dok ih ne sredite ali sada ne. Jednostavno način igranja igara od pre toliko godina je vreme pregazilo. I to u potpunosti.

Da se vratimo na mehaniku igranja. Nezamislivo je da se sada izbaci igra u kojoj se lik koga vodimo kreće toliko brzo. To eliminiše neku borbu u pokretu zbog nišanjenja. Današnje igre su u poređenju sa ovom sporije, pa čak i kada se potrči opet nije ovoliko brzo. Dalje, zaklon, šta to beše. I za vas i za protivnike. O veštačkoj inteligenciji protivnika neću trošiti reči. Dele se na dve grupe: oni što stoje u mestu i oni što idu ka vama.Za grafiku, ako je ovo HD onda ja nemam reči. Lokacije su užasno prazne i bez trunke detalja. Manipulacija sa objektima je krajnje čudna. Recimo, prekidač za vrata je tu, "nacrtan" ali vi ne možete znati da je to prekidač koji se može pritisnuti pošto ne izlazi nikakvo "press E" ili slično. Ovo ne bi bilo problem da u igri ne postoji gomila sličnih prekidača koji su tu samo radi estetike. Da li to znači da treba da preoremo igru i stiskamo E svuda pa gde se šta otvori?Sve sam video ali da se proizvod reklamira sam unutar sebe... Kad već nešto kupim, sam ću proceniti koliko sam se zeznuo. Igra aludira na to da je trebalo da u svoje vreme bude Wolfenstein 2, a i bolje što nije. Ali zato se svuda pojavljuju čudne reference koje nije moguće shvatiti. Recimo: grupa Triade "okupira" ostrvo nadomak Kalifornije(!?), sa obeležjima koja veoma asociraju na pomenuti Wolfenstein i nacističku Nemačku uopšte, počevši od odeće protivnika, preko oružja pa do simbola i zastava po objektima.
A kasnije su tu naravno i "rusi"...Mlako, mlako... Ako ništa drugo, ne viđaju se često ruke koje drže oružje u FPS sa dugačkim lakiranim noktima. Zapravo, ja ne znam nijedan drugi slučaj. A ako ste mislili da ćete još negde videte istetovirane grudi protagonistkinje osim na ekranu za odabir avatara, onda ste u zabludi.I da, ne dajte da vas zvanični video zavara.

Gamer ITstreet
rating
5/10

 
  Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Pregledano 835 put/a  comments      Nema Komentara  comments 

Baš nam vaš komentar fali

Vaša mejl adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

Blog podržava gravatare kao lični potpis

HTML kod nije dozvoljen

Komentar je ograničen na 600 karaktera


Nema postavljenih poruka. Budite prvi koji će postaviti poruku.